Kayseri’de Gezilecek Yerler | Detaylı Gezi Rehberi

İç Anadolu‘nun en gelişmiş şehirlerinden biridir, Kayseri. Mantısı ve ticari ilişkileri ile ünlü olan bu şehir, Selçuklu’nun en önemli kentlerinden biri. Bu yüzden, Selçukluya ait birçok Kervansaray ve Camii’ler görmek mümkün.

Kayseri, turizm bakımından pek zengin bir şehir değil aslında. Bir Kayserili olarak üzülerek söylüyorum ki, tarihe merakınız yoksa, bu şehirde yapacaklarınız sınırlıdır. Kayseri’de gezilecek ve görülecek yerler genelde şehir çevresinde toplanır. Ürgüp, Göreme, Kapuzbaşı Şelalesi gibi oldukça önemli yerler ile daha çok bilinir. Fakat iş için veya birkaç günlüğüne misafir olarak Kayseri’ye gelmiş ve gezmek için birkaç yer arıyorsanız, bu liste sanırım size yeterli olacaktır.

Şehirdeki Önemli Turistik Noktalara Geçmeden Önce

Yeme İçme ;

Kayseri Mantısı
Kayseri Mantısı

Kayseri’de yeme içme için güzel mekanlar arıyorsanız ve Cumhuriyet Meydanı yakınlarında konaklıyorsanız, Düvenönü ve Kazancılar Caddesi, şehirdeki en ünlü mekanları bulabileceğiniz yerlerdir ve Cumhuriyet Meydanı’na da oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır.

Genelde bloglarda ”Çemen’s Mutfak ve Kaşık-la”dan bahsedilir. Fakat, Kaşık-la, artık Kayseri dışında da hizmet vermeye başladığından dolayı, pek popüler değildir. En azından Kayserililer için. Çünkü fiyatlar güzel Kayseri’me göre fazladır. Yine de Kaşık-la derseniz, Alparslan mahallesi yakınlarında ”KayseriPark”a yakın olan bu restoranı bulabilirsiniz.

NOT : Tek tek restoran tavsiyesi vermek yerine, güzel yemekler için Düvenönü, Kazancılar Caddesi ve Talas aklınızda olsun. Talas, merkeze biraz uzak. Fakat aracınız varsa 10-15 dakikada dilediğiniz restorana ulaşabilirsiniz.

Ulaşım ;

Kayseri’de, tramvaylar ile gidemeyeceğiniz yer sayısı sınırlıdır. Bu yüzden, aracınız yoksa, otobüs ile uğraşmayın. Atlayın tramvaya. Taksiler çok pahalı değildir. Fakat, yine de pek fazla kullanmanızı tavsiye etmem.

Kayseri Havaalanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım İçin ; ”Havaş” otobüslerini kullanabilirsiniz. Taksiler ile şehir merkezine gitmek kolay. Fakat, gideceğiniz yere göre fiyatlar ciddi anlamda değişiklik göstermektedir. Şehrin tam merkezi olan Cumhuriyet Meydanı’na Havaş’lar ile ulaşabilir. Hatta daha ucuza giderim diyorsanız, havaalanından çıkıp 5 dakika yürüdükten sonra, belediye otobüslerinin kalktığı otobüs durağını bulabilirsiniz. Bu otobüslerin hepsi, Hunat yakınlarına (Cumhuriyet Meydanı’na 2-3 dakika yürüme mesafesinde) kadar gitmektedir.

talas
Talas Tarihi Evler

Konaklama ;

Kayseri’de nerede kalınır ? adlı yazımda detaylı olarak hem iş seyahatleri hem de kültür gezisi için şehri ziyaret edenlere birkaç otel önerisinde bulundum. Fakat, otelden çok konaklayacağınız bölge çok daha önemli.

Eğer ; İş amaçlı Kayseri’yi ziyaret ediyorsanız, çevreyolu üzerindeki otellerde konaklamanızı kesinlikle tavsiye ederim. Hem havaalanından ulaşım ”Havaş” veya Taksiler ile çok kolay, hem de şehir merkezine çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Bunun yanında, şehrin kalbinde olayım diyorsanız da, Hunat, Düvenönü ve Cumhuriyet Meydanı‘na yakın olduğunuzdan da emin olun. Tek tek otel tavsiyesi vermesem de, buralara yakın olan 3-4 yıldızlı oteller sizi üzmeyecektir. Talas, şehir merkezine uzak. Bu yüzden, zamanınızın çoğunu şehir merkezinde geçirmeyi planlıyorsanız, Talas’ta konaklamanızı pek tavsiye etmiyorum. Fakat, Kayseri’de 2020’den sonra çok klas ve çok popüler restoranların burada olduğunu da unutmayın.

Günübirlik Kayseri’de Gezilecek En İyi Yerler

Kayseri Şehir Merkezi
Cumhuriyet Meydanı

Eğer 1 günlüğüne Kayseri’yi ziyaret ediyorsanız, Cumhuriyet Meydanı yakınlarında konakladığınızdan emin olun. Burası, şehrin kalbinin attığı yer olarak bilinir ve dilediğiniz herhangi bir yere otobüs ve tramvayla ile çok rahat bir şekilde gidebiliyorsunuz.

Bunun yanında, Kongre merkezlerinin büyük bir bölümü de Cumhuriyet Meydanı’na yakın konumda yer alır. Tabi çoğuna yürüyerek gidemezsiniz ancak, kısa bir taksi yolculuğu ile ulaşmak mümkün.

Şehirdeki önemli tarihi yapıları da, merkez yakınlarında bulabilirsiniz. Bunun yanında, Talas’a ve Erciyes’e gitme gibi planınız varsa da, merkezden düzenli olarak hareket eden otobüsler veya turlar ile Erciyes’e, tramvaylar ile de, Talas’a gidebilirsiniz.

NOT : Şehir merkezi sınırlarında ciddi anlamda araç trafiği problemi olduğundan, otelinizin ücretli veya ücretsiz otoparkı olup olmadığını da mutlaka kontrol edin.

TALAS ve OSMANLI SOKAĞI

TALAS ve OSMANLI SOKAĞI
TALAS OSMANLI SOKAĞI

Aslında Talas, günübirlik bir Kayseri gezisi için güzel destinasyonlardan olmayabiliyor. Çünkü aracınız yoksa, Talas’a tramvaylar gidip gelmek ciddi anlamda zaman alabiliyor ve tramvayla Talas’ın turistik ve tarihi noktalarına rahatlıkla ulaşamıyorsunuz.

Eğer aracınız ile Kayseri’yi ziyaret ediyorsanız, son zamanlarda yapılan turizm çalışmaları sayesinde, adından çok daha fazla söz ettiren Talas’taki Osmanlı Sokağı‘nı mutlaka görün derim.

Bunun dışında Talas’ta Tarihi Kent Meydanı, Kaya Oyma İbadethanesi (Tol Kilise), Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı Şehri ve son olarak Okutan Konağı (Konak Restoran – Kayseri’nin en ünlü restoranlarından. Kesinlikle tavsiye ederim) görülmeye değer diğer yerler arasındadır.

Şimdi gelelim Kayseri merkezde 1 günde gezilebilecek yerlere ;

1.Hunat Hatun Camii ve Külliyesi

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Hunat Hatun Caminin arka tarafında bulunan giriş

Kayserililerin en çok buluşma yeri olarak kullandığı tarihi yerlerden biridir Hunat Camii. Kayseri’nin tam merkezinde yer alır. Dilediğiniz birçok önemli yere, bu camii etrafında bulunan otobüs ve tramvay duraklarını kullanarak çok rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Gerek mimari dokusuyla, gerekse 800 yıllık tarihi ile, ilginizi çekecek dini mekanlarımızdan.

Kayseri’de görülecek yerler arasında, tarihi ile ön plana çıkan bu külliye ve camii hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, I. Alaeddin Keykubat‘ın eşi, Mahperi Hunat Hatun 1238’de yaptırmış bu tarihi camii ve külliyeyi.

Camii’nin içi birçok camimize benzediği söylense de, biraz daha farklı bir mimarisi ve havası vardır. Bir zamanlar Çin, Japon ve Koreli turistlerin uğrak yerlerinden olan bu camii’ye son yıllarda gelen yabancı turist sayısı da oldukça düşük. Tabi Türk turistlerin Kayseri’de ilk göz attığı tarihi yapılardan.

Tavsiye ; Camii, balıkçılara yakındır. Eğer balık yemek isterseniz, cami yakınlarında ”Sahabiye Balıkçıları Nerede” diye, herhangi birine sormanız yeterli olacaktır.

2.Hunat Hatun Medresesi (Kültür ve Sanat Merkezi)

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kültür ve Sanat Merkezi olarak faaliyet gösteren Hunat Hatun Medresesi’nin içi

Hunat Külliyesi içerisine, camii ile aynı tarihte yapılmış olan Hunat Hatun Medresesi, Kayseri Belediyesi tarafından restore edilerek bir Kültür ve Sanat Merkezine dönüştürülmüş. Medrese içerisinde 20 tarihi oda bulunuyor ve bu odaların içinde ise, Ebru, ney, cam işleme, halı dokumacılığı, çini ve ahşap gibi işleme sanatlarının ücretsiz olarak eğitimi veriliyor. Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz bu yeri de listenize ekleyin derim.

Yakın bir zamanda, neler değişmiş bir bakayım diye girdiğim yarım saat çıkamadığım bu medresenin ortasına bir de, aile çay bahçesi havasında bir kafe yapmışlar. İster hediyelik birkaç eşya satın alabilir, isterseniz atölyelerde ücretsiz olarak işleme ustalarını izleyebilirsiniz. Caminin hunat tarafı girişinde olan bu tarihi dokuyu kaçırmayın derim.

Tavsiye ; Yakınlarda 20 Yıllık Tok-Yat Dürüm var. Güzel bir yemek yemeyi planlıyorsanız, Fast-Food tarzı tok-yatı seveceksiniz.

3.Bürüngüz Camii

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Bürüngüz Camii

Birçok turist tarafından tarihi bir camii olarak bilinen Bürüngüz Camii, aslında o kadar eski bir camii değil. 1977 yılında yaptırılmış bu camii, Cumhuriyet Meydanı’nın tam göbeğinde yer almakta.

Burası, Kayseri’nin kalbi diyebileceğim yerdir. İster camii yanındaki yolu kullanarak alışveriş için kaleye gidebilir, isterseniz, bir şeyler yemek için kazancılar çarşısı etrafına bir göz atabilirsiniz.

Bürüngüz Camii, Kayseri’nin en büyük camileri arasında yer almakla birlikte, ibadete ve ziyarete de açıktır. Klasik bir mimariye sahip olan bu caminin diğer camilerimizden ayrılan çok farklı bir özelliği olmadığından dolayı, etkileyici olduğunu da söyleyemem.

Tavsiye ; Caminin sol tarafından giden yolu takip ederek Kazancılara ulaşabilirsiniz. Burası, sucuk ve pastırma alabileceğiniz en güzel yerlerden biri olduğu gibi, bankacılar caddesinin tam kalbinde, şehrin en ünlü restoranlarından bazılarını bulabilirsiniz.

4.Kayseri Saat Kulesi

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Saat Kulesi ve kulenin hemen yanında yer alan at üzerinde Atatürk heykeli

Kayseri’nin merkezi neredir ? diye soracak olursanız, bana göre ve birçok Kayseriliye göre, Cumhuriyet Meydanı tramvay durağının hemen yanında yer alan bu saat kulesinin olduğu yerdir.

II. Abdülhamit‘in, her büyük şehirde birer saat kulesi ve muvakkithane olması için yazdığı fermana uyularak yapılan ender saat kulelerinden.

Saat kulesinin hemen yanında bulunan Muvakkithane, ziyarete kapalı olduğu gibi, bir işe yaradığı da pek söylenemez. Birkaç yıl önce, saat kulesinin hemen yanına açılan kafeler oldukça güzel düşünülmüş ve Cumhuriyet meydanına farklı bir hava katmış diyebilirim.

Kuleyi ziyaret ettikten hemen sonra, burada bulunan kafelerde oturup bir şeyler içebilirsiniz. Burada yemek yemenizi pek tavsiye etmem. Çünkü, Kayseri’de yemek için fiyatları en abartmış yerlerden biri de, bu kulenin yanında bulunan cafe-restoranlardır.

5.Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Tarihi bir yapı içerisinde bulunan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Cumhuriyet meydanına 5 dakika yürüme mesafesinde olan, Hilton otelin ve Almer Alışveriş merkezinin hemen arkasında bulunan Mimar Sinan parkında yer almakta.

Birçok turistin en çok merak ettiği yerlerden biri olan bu tarihi müzenin bulunduğu yapı, II. Kılıçarslan‘ın kızı Gevher Nesibe Sultan‘ın vasiyeti üzerine, kardeşi I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205 yılında yaptırılmış. Anadolu’daki ilk tıp merkezi olan bu yapı, çifte medrese olarak da bilinir.

Müzede yer alan bölümler ise, Sabah Nekahat Eyvanı, Tıp Tarihi Hekimleri, Gevher Nesibe Sultan Mescidi ve Sandukası, Adli Tıp Tarihi, Dişçilik Tarihi, Atatürk ve Askeri Hekimleri Bölümü, Eski Türk Hekimleri, Ameliyathane ve Cerrahi Aletler gibi birçok bölümü bu müzede görebilirsiniz. Ayrıca, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’ne girişler de ücretsizdir.

6.Sahabiye Medresesi

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Sahabiye Medresesi

Kayseri’de gezilecek yerler arasında bir başka tarihi yapı ise, Sahabiye Medresesi‘dir. Birçok tarihi yapı gibi, Cumhuriyet meydanına yürüme mesafesinde bulunan bu medrese, bir medreseden çok kervansarayı andırıyor diyebilirim.

1267’de Selçuklu Veziri Sahib Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmış olan medrese, Sahib Ata Medresesi olarak da bilinir.

Medresenin ortasında bir çay bahçesi ve diğer yerler ise, tamamen kitapçılara ayrılmış bir durumda. İçeri girip yapılabilecek pek bir şey olmasa da, medresenin mimari yapısına göz atabilirsiniz. Ayrıca, Medrese ile Almer alışveriş merkezi arasında bulunan cadde, İstasyon Caddesi olarak bilinir ve Kayseri’nin en iyi restoranlarını bu cadde üzerinde bulabilirsiniz. Eğer, Kayseri’de yemek için güzel bir mekan arıyorsanız, İstasyon caddesinin de nerede olduğunu bilmenizde yarar var.

7.Mimar Sinan Parkı

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Mimar Sinan Parkı

Kayseri’nin en bilindik yerlerinden biri olan Mimar Sinan Parkı, Kayserililerin buluşma yerlerinden biri olarak bilinir.

İlk sevgili buluşmalarına ev sahipliği yapan bu park, 4-5 sene öncesine kadar akşamları pek güvenli olmayan yerlerdendi. Fakat, gün geçtikçe güvenliğin artırılması sayesinde, ailece gündüz veya akşam saatlerinde gelip cafelerinde oturup bir şeyler içebileceğiniz güzel bir parktır.

Kayseri’de gezilen en güzel parklardan biri olan Mimar Sinan Parkı’nda bulunan havuzda yaz aylarında su bisikletlerine binebilir, yürüyüş yapabilir veya otantik kafelerinin birinde gününüzü geçirebilirsiniz.

Maalesef, yaklaşık 10-15 senedir, okulu asıp gelen gençlerin uğrak mekanlarından biridir, Mimar Sinan Parkı. Günümüzde eskisi kadar olmasa da, hala bu alışkanlık devam etmekte. Sevgilisiyle gidecek yeri veya parası olmayan aşıkların çok fazla olduğu, fakat rahat durmadığı yerlerden biridir bu park. Bu yüzden, aileniz ile giderken çok fazla kuytu yerlerde bulunan bankları tercih etmeyin derim.

8.Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı

Yılın her günü açık olan bu parkta bulunan birçok aktivitenin çalışma saatleri 10:00-18:00 arasıdır. Fakat, yaz aylarında lunaparkın faaliyete girmesiyle birlikte bazı yerler daha da geç kapanabilmekte.

Daha çok Mazakaland hayvanat bahçesi ile dikkat çeken bu park, Kayseri’de çocuklar ile yapılabilecek en güzel aktivitelerden. Özellikle hayvanat bahçesinde bulunan ayı, zürafa, aslan, kaplan, leopar, çakal ve yırtıcı kuşlar ile, birçok şehirde yaşayamayacağınız bir hayvanat bahçesi deneyimi yaşayabilirsiniz.

Parkta bulunan Lunaparkta ise, 22 çeşit eğlence bölümü bulunuyor. Korku Tüneli’nden nerona, trambolinden atlı karıncaya birçok türde eğlence bölümünü park içerisinde bulabilirsiniz. Çocuklu ailelerin mutlaka listesine eklemesi gereken en eğlenceli yerlerden diyebilirim.

Anadolu Harikalar Diyarı giriş ücreti adında bir ücret talep edilmemekte. Sadece içeride bulunan aktiviteler için ücret ödüyorsunuz.

Parka ulaşım için ise, şehir merkezinden İldem tarafına giden tramvaylara binerek Anadolu Harikalar Diyarı durağında inmeniz yeterli olacaktır. Birçok otobüs ile de parka gitmek mümkün. Fakat, Kayseri’deki otobüs durakları turistler için biraz kafa karıştırıcıdır. Bu yüzden, sadece İldem yönüne giden tramvaya (Yanlışlıkla talas yönüne giden tramvaya binmeyin) binin ve ortalama 25-30 dakika içerisinde parkın girişine ulaşırsınız.

Kayseri merkezde gezip görebileceğiniz yerler yukarıdaki 8 noktadan ibaret olmasa da, günübirlik bir Kayseri gezisi planlıyorsanız, ilk olarak bu 8 yeri görün derim.

9.Sultan Sazlığı

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Sultan Sazlığı

Bir Kayserili olmama rağmen benim bile ilk defa gittiğim yerlerden biridir, Sultan Sazlığı. Aslında kuş cenneti olarak Manyas’tan sonra gelir. Fakat, sabahın erken saatlerinde gitmediğiniz takdirde bir tek kuş göremezsiniz.

Açıkçası buraya aracınız yoksa, gelmeye değmez. Hatta aracınız varsa bile bu kadar yolu çekmeye değmez. Tabi, Kayseri-Sivas-Malatya tarafından değil de, Ankara yolu tarafından geliyor ve Saitabat Şelalesi‘ne gidiyorsanız, yol üzerinde Sultan Sazlığı‘nı da görebilirsiniz.

Doğaya ilginiz varsa, Erciyes manzaralı bu yer belki hoşunuza gidebilir. Sultan Sazlığı Milli Parkı olarak bilinen bu yerde bulunan restoranlar fiyatları öylesine abartmış ki, sanki Kız Kulesi’nde bir restoranda yemek yemiş gibi hesap ödersiniz. Bu yüzden, sakın ama sakın buraya aç gelmeyin. Bir kıymalı pideye 50-60 TL verildiğini ben Türkiye’nin hiçbir şehrinde ne gördüm ne de duydum.

Sazlıkta yapılacak pek bir şey yok. Sadece tahta köprüyü takip ederek sazlığın içerisinden geçip manzara ve doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Bunun yanında girişte müze gibi bir yer yapmışlar (ücretli). Birkaç tane kuş heykelleri ile donatmışlar hepsi bu. Eğer, ısrarla buraya gitmeyi planlıyorsanız, bari sabahın erken saatlerinde gelin de, birkaç kuş görürsünüz en azından.

10.Kapuzbaşı Şelalesi

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kapuzbaşı Şelalesi

Bu zamana kadar gördüğüm 13 şelale içerisinde en güzeli, en farklı olanı ve en gür olanıdır, Kapuzbaşı Şelalesi. Şelaleye giden yol çok ama çok kötü olsa da, bu güzelliği görmek için çekilebilecek bir çiledir diyebilirim.

Aslında, tek bir şelale yoktur burada. Yükseklikleri 30 ile 70 metre arasında olan 5 tanesi büyük 2 tanesi küçük olmak üzere tam 7 şelale bulunmakta. Ayrıca, Kapuzbaşı Şelaleleri Dünyanın en büyük ikinci şelalesi konumunda bulunması bakımından da oldukça önemli. Aktığı yerin rakımının 700 metre olması ise, görenleri adeta büyülüyor.

Kayseri'de Gezilecek Yerler
Kapuzbaşı Şelaleri

Aladağ’ın zirvesinde bulunan kar ve buzullardan beslenmekte olan Kapuzbaşı Şelaleleri, yaz aylarından tüm serinliği ile ziyaretçileri karşılamakta.

Şelalenin bulunduğu alan hafta sonları ve tatil günlerinde muhteşem kalabalık olmakta. Araç park sorununu mutlaka yaşayabileceğiniz bu yere, sabahın erken saatlerinde gelerek aracınız ile şelalenin iç kısmına girmemenizi, kapıda uygun bir yer bulmanızı tavsiye ederim. Şehirde, gezilecek en güzel yerler arasında olan bu şelaleye, aracınız varsa mutlaka bir göz atın derim.

Şelale, Kayseri’ye 85 km uzaklıkta bulunan Yahyalı’ya 80 km uzaklıkta bulunuyor (Tabi, Erciyes Dağı güzergahından gidecek olursanız). Yani, Kayseri, Sivas ve Malatya tarafından şelaleye gelmek için toplamda 160-170 km yol almanız gerekiyor.

Tabi, bizim yaptığımız gibi İncesu Yeşilhisar güzergahını kullanacak olursanız, (Sultan Sazlığı’nı görmek için kullandığımız yol) seyahatinize bir 90-100 km eklemeniz gerekiyor. Bu da ortalama 300 km buluyor. Bu yüzden, Kayseri tarafından geliyorsanız, sakın ola, İncesu güzergahını kullanmayın.

11.KAYSERİ ERCİYES DAĞI

KAYSERİ ERCİYES DAĞI
KAYSERİ ERCİYES DAĞI

Gelelim Kayseri’den Erciyes’e en kolay nasıl gidileceğine ; Öncelikle araçlarınız ile Kayseri’yi ziyaret ediyorsanız, 1 saatten kısa bir sürede Erciyes’e araçlarınız ile gidebilirsiniz. Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı yakınlarında Erciyes’e giden birçok tur firmasını da bulabiliyorsunuz. Ancak, Erciyes’e otobüsler ile gitmenizi pek tavsiye etmem. Özellikle Erciyes‘e günübirlik bir gezi düzenliyorsanız.

Çünkü otobüsler ile 1 saatten fazla bir yolculuk yapıyorsunuz ve otobüsler şehir merkezinden çok sık hareket etmiyor.

Eğer Erciyes’te konaklamayı düşünüyorsanız, birçok otelin havaalanı ve Kayseri merkez servisi var. Kimisi ücretli kimisi ücretsiz. Bu yüzden, eğer Erciyes’te konaklamayı planlıyorsanız, otelinizin mutlaka havaalanı veya şehir merkezi servisi olup olmadığını da kontrol edin.

Erciyes Dağı hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse de, Kayseri’nin sembolü bu güzel kayak merkezi 3917 metre yüksekliğinde ve Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olarak bilinmektedir. Türkiye’nin en yüksek üçüncü dağı olan Erciyes, Kayseri’de yeteri kadar zamanınız varsa, mutlaka görülmeye değer bir kayak merkezidir.

Kayseri, bu liste ile sınırlı değildir. Fakat, çok daha farklı veya çok daha eğlenceli bir yeri, bu şehirde göremezsiniz. Ayrıca, özellikle Kayseri’yi gezmek için maalesef gelmenize değmez. Fakat, bir Erciyes Dağı kayak merkezi veya Kapuzbaşı Şelalesi’ni görmeyi planlıyorsanız, şehir içinde yer alan tarihi yapılara da göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar 

İstanbul’da gezilecek en güzel yerler ; Tam olarak 101 yer. İstanbul’un yüzlerce önemli görülmeye değer noktaları var. Bu yerler arasında, en bilindik ve en popüler turistik noktalara bu yazı ile göz atabilirsiniz.

Ankara’da Gezilecek En Popüler Yerler ; Kayseri’ye ortalama 3.5 saatte uzaklıkta olan Başkent Ankara’da görebileceğiniz en önemli ve en popüler noktalara bu yazı ile göz atabilirsiniz.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz