Ankara Gezi Rehberi | Ankara Gezisi Hakkında Bilgiler

Türkiye’nin en kalabalık ikinci, Dünyanın en kalabalık 38. şehri olan Ankara, son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde turizme kazandırılmaya çalışılan şehirlerimizden. Birçok turist tarafından pek popüler olmasa da, bu şehirde yapılacak birçok şey bulmak mümkün. Ankara Gezi Rehberi adlı bu yazıda Ankara’da yapılacaklardan gezilip görülecek yerlere, konaklamadan yemeğe, Ankara gezisi hakkında tüm detaylı bilgileri bulabilirsiniz.

Ankara Gezi Rehberi Konu Başlıkları

  • Ankara’da gezilecek yerler
  • Ankara’da nerede kalınır ?
  • Ankara müze ve aktivite ücretleri
  • Ankara kaç günde gezilir ?
  • Ankara ulaşım bilgileri

1.Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Gezi Rehberi
Eymir Gölü

Ankara’da gezilecek yerler bakımından popüler olan yerlerin büyük bir bölümü Ulus ve çevresinde bulunmakta. Müzelerden tarihi yerlere, parklardan anıtlara birçok turistik yeri, Ulus çevresinde görebilirsiniz.

Müzeler

Ankara Gezi Rehberi
Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Birbirinden çeşitli sanat eserlerine ev sahipliği yapan en gözde Ankara müzeleri ; Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, PTT Pul Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Ziraat Bankası Müzesi, Ankara Etnografya Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Müzesi, Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Cumhuriyet Müzesi (İkici Meclis), Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis), Hava Kuvvetleri Müzesi, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Anıtkabir Müzesi) ve Ankara Roma Hamamı Açık Hava Müzesi’nden oluşuyor.

Tabi, Ankara’da bulunan tüm müzeler görülmeye değmez. En azından içlerinden size hitap eden birkaç müze seçerek, Ankara’da müze hevesinizi giderebilirsiniz.

Ankara Gezi Rehberi
Gençlik Parkı

Ankara, parkları ile de oldukça popüler. Eğlence parkından dinlence parkına birçok çeşit parkı bu şehirde fazlasıyla bulabilirsiniz. Görülmeye değer Ankara parkları ise ; Kuğulu Park, Harikalar Diyarı Parkı, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı (Estergon Kalesi karşısında), Göksu Parkı, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi Parkı ve Seğmenler Parkı’dır. Hepsi birbirinden güzel bu parklar, Ankara’da hem eğlenebilmek hem de kafa dinlemek için ideal olan yerlerden.

Diğer Turistik Yerler

Ankara Gezi Rehberi
Anıtkabir

Ankara gezilecek yerler bakımından önerebileceğim diğer yerler ise, Eymir Gölü, Mogan Gölü, Ankara Kalesi, Hamamönü, Hacı Bayram Camii, Anıtkabir, Kore Anıtı ve Ahmet Hamdi Akseki Camii’dir.

2.Ankara’da Nerede Kalınır ?

Ankara’da konaklama için ilk akla gelen yerler, Kızılay, Ulus ve Sıhhiye olsa da, bir Hamamönü veya Kavaklıdere de düşünülmesi gereken yerlerden. Ucuz bir konaklama seçeneği için daha çok Ulus tavsiye ediliyor. Fakat, benim size tavsiyem Ulus’tan uzak durmanız. Ankara’nın akşamları en sıkıntılı yerlerinden biri olarak bilinen bu semtte, konaklamak pek mantıklı olmayacaktır. Bunun yanında ucuz otel bulacam diye, çok değişik tarzda otellere gitme ihtimaliniz de yüksek.

Ankara’da önerebileceğim oteller ise ;

Demora Otel : 4 yıldızlı bir otel olan Demora, Kavaklıdere’de bulunuyor. 200-300 tl arasında değişen fiyatları ile, en yüksek reytinge sahip otellerden. Kızılay meydanına 15 dakika yürüme mesafesinde bulunan bu otel, şehir merkezine yakın konaklayabileceğiniz normal fiyatlarda lüks bir otel.

Royal Anka Otel : Yine 4 yıldızlı bir otel olan Royal Anka, Ankara’nın en popüler semtlerinden biri olan Maltepe’de bulunuyor. Fakat, oda fiyatları 160 TL’den başlamakta. Ucuz olmasının en büyük nedeni ise, şehir merkezine toplu taşıma araçları ile ulaşmak zorunda olduğunuzdan. Aracınız varsa veya toplu taşıma araçlarını kullanmayı pek problem etmiyorsanız, Royal Anka güzel bir seçenek olacaktır.

Bunun yanında, Kızılay’da bulunan geceliği 170 TL’den başlayan, Otel Dream Life ise, Kızılay’da en ucuza bulabileceğiniz otellerden. Ücretsiz kahvaltısı olması ise, bu otelin en güzel yanı. Ankara’da veya Kızılay’da nerede kalırım diyorsanız, ilk tercihiniz Kızılay’da bulunan oldukça yüksek oylamaya sahip bu Dream Life adlı otel diyebilirim.

TÜM ANKARA OTELLERİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN.

Ankara Gezi Rehberi
Mogan Gölü

3.Ankara Müze ve Aktivite Ücretleri 2020

  • Ulucanlar Cezaevi Müzesi : Tam 10 TL öğrenci 5 TL. Müzekart geçmiyor.
  • Anadolu Medeniyetleri Müzesi : 25 TL. Müzekart geçerli.
  • Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi : Tam 12 TL ve Öğrenci 7 TL. Müzekart geçmiyor. Müzekart+ ile az da olsa bir indirimden faydalanabiliyorsunuz.
  • Ankara Etnografya Müzesi : 15 TL ve Müzekart geçerli.
  • Mehmet Akif Ersoy Müzesi : Ücretsiz
  • Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi (Anıtkabir Müzesi) : Ücretsiz
  • Ankara Hava Müzesi (Hava Kuvvetleri Müzesi) : Tam 10 TL. Öğrenciler ise ücretsiz.
  • Cumhuriyet Müzesi (İkinci Meclis) : 10 TL ve Müzekart geçerli.
  • Ziraat Bankası Müzesi : Ücretsiz
  • PTT Pul Müzesi : Ücretsiz
  • Devlet Resim ve Heykel Müzesi : Ücretsiz
  • Roma Hamamı Açık Hava Müzesi : 10 TL. Müzekart geçerli.
  • Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis) : Tam 10 TL. Öğrenci 5 TL. Müzekart geçerli değil.

4.Ankara Kaç Günde Gezilir ?

Ankara Gezi Rehberi
Harikalar Diyarı

Ankara’ya yalnız seyahat ediyorsanız, 2-3 günde hemen hemen birçok yeri rahatlıkla bitirebilirsiniz. Ankara’da gezilecek birçok yer birbirine oldukça yakın olduğundan dolayı, bu şehri gezmek pek zamanınızı almayacaktır. Şehir merkezine uzak olan birkaç yer de bulunuyor. Bunların en önemlileri ise ; Mogan Gölü, Eymir Gölü, Göksu Parkı ve Harikalar Diyarı diyebilirim. Bu 4 yerin dışında, diğer birçok turistik yer, birbirine oldukça yakındır. Fakat, bu yerleri de Ankara gezinize eklemeyi planlıyorsanız, gezinize fazladan 1 gün eklemenizi tavsiye ederim.

Ankara’ya ailece veya çift olarak seyahat ediyorsanız ve güzel bir Ankara gezisi planlıyorsanız, en az 4 gününüzü bu şehir için ayırmakta yarar var. Sonuçta çocuklu ailelerin en çok seveceği yerlerden olan Harikalar Diyarı için en azından yarım gün gerekiyor. Bunun yanında çiftlerin mutlaka görmesini tavsiye edebileceğim yerlerden olan Eymir Gölü de, en azından yarım gün ister. Bu yüzden, çift veya çocuklu aile olarak Ankara’yı tam anlamıyla gezmeyi planlıyorsanız, en azından 4 gün, en kötü 3 gününüzü bu şehir için ayırın derim.

5.Ankara Ulaşım Bilgileri

Ankara Gezi Rehberi
Keçiören’de sadece 2 durakta faaliyet gösteren Teleferik

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ankara’da birçok turistik yere minibüsleri kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Metroların istasyonları, genelde semtin merkez yerlerinde olduğundan dolayı, metro ile birçok turistik yere gidemiyorsunuz. Tabi, gitmek istediğiniz turistik yere yakın duraklara gitmek mümkün. Fakat, metroları kullandığınız takdirde, ulaşmak istediğiniz yerlere fazladan yürümeniz gerekeceğini unutmayın.

Ankara’da otobüs ve metroları sık sık kullanmayı planlıyorsanız, 6 TL karşılığında bir Ankara kart almanızı tavsiye ederim. Ankara kart kullandığınızda bilet ücretleri 2.30 TL (Yanlış hatırlamıyorsam) oluyor. Fakat, normal bilet aldığınızda ise, 4 TL. Yani, 3 metro veya otobüs kullanacağınızı düşünürsek, kart aldığınızda bile sadece 3 seyahatte kart için ödediğiniz ücreti karşılamış oluyorsunuz. Fazladan bir de Ankara kartınız oluyor. Tabi, benim gibi 15-20 defa otobüs ve metro kullanacağınızı düşünürsek, nereden baksanız 15-20 TL kàrdasınız demektir.

Ankara gezi rehberi için en önemli konulardan birkaçı bunlardır. Ankara gezisi için, maddi yönden kendinizi çok fazla kasmanıza gerek yok. Şehirde her bütçeye uygun, otel, restoran ve cafe bulmak mümkün. Sadece, çok fazla hareketli olan yerlere yakın mekanlarda yemek yemeyin yeter.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz