Lyon Nerede ? Nasıl Gidilir ? Hakkında Bilgiler

Fransa’nın güneydoğusunda bulunan Lyon Auvergne Rhone Alpes bölgesinin başkentidir. Fransa’nın gastronomi şehri olarak anılan bu şehir ülkenin Paris ve Marsilya’dan sonra üçüncü büyük şehridir. UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan güzel yerlere sahip bu şehir kibar insanları ve yaşam standartları ile görülmeye değer şehirlerden biridir. Lyon nerede ? nasıl gidilir ? ne zaman gidilir ? adlı bu yazı ile şehir hakkında birçok detaylı bilgiyi bulabilirsiniz.

Lyon Nerede ?

Tam olarak Fransa’nın güneyinde bulunan bu şehir Marsilya ve Paris’e ortalama 3 saatte tren ile ulaşabiliyorsunuz. Lyon saone ve rhone nehirlerinin aktığı bölgededir. Konum için tıklayın.

Lyon’a Nasıl Gidilir ?

Lyon’a ulaşmanın en kolay ve en iyi yolu ilk olarak Paris’i ziyaret etmektedir. Zaten birçok turist ilk olarak Paris’e ve oradan da Lyon’a geçmektedir. Eğer İstanbul’dan direkt olarak Lyon’a ulaşmak istiyorsanız her gün direkt uçuşları da bulabilirsiniz.

Lyon’a Ne Zaman Gidilir ?

Fransa’nın geneline göre daha sert bir iklime sahip olan Lyon’u ziyaret için en ideal zaman ilkbahar ve yaz sezonu gibi dursa da, bu şehri hemen hemen yılın her dönemi ziyaret etmek mümkün. Özellikle kış aylarında soğuğu veya yağmuru dert etmiyorsanız bu sezonda çok uygun fiyatlara konaklama birimleri bulabilirsiniz. Erken rezervasyonlardan da yararlanarak konaklamanız çok ucuza gelebiliyor. Bunun yanın sıra aralık ayında ışık festivali için bu şehri ziyaret edecek olursanız fiyatlar biraz daha normalin üzerine çıkmaktadır.

Lyon’da nerede konaklayacağınız hakkında pek fikriniz yoksa, Lyon’da nerede kalınır ? adlı yazıma göz atarak şehirdeki en ideal konaklama bölgelerine ve bölgelere göre otel tavsiyelerine göz atabilirsiniz. Şehirde konaklama ücretlerinin bir hayli pahalı olduğu düşünecek olursak bu şehirde nerede konaklayacağınıza karar vermeden önce iyi bir araştırma yapmak gerekir.

Eğer erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacak olursanız da şehirdeki en ideal ve en uygun konaklama birimlerini bulabilirsiniz. Bunun yanında oteller veya daireler biraz pahalı gelecek olursa bu şehirde gönül rahatlığıyla hostelleri de deneyebilirsiniz. Bu şehirde bulunan hostellerin büyük bir bölümü gayet modern ve şıktır.

Lyon nerede ? nasıl gidilir ? ne zaman gidilir ? adlı bu yazıya eklemek istediklerinizi veya sormak istediklerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz