Dükler Sarayı

Avrupa’nın en çok tanınan binalarından biri olarak bilinen Dükler Sarayı, San Marco Meydanı‘nın bir parçasıdır, diyebilirim. İlk etapta bir savunma kuleleri olarak yapılan saray, birçok yangın sonucunda yıpranmış ve bunun sonucunda, Bizans tarzı bir saraya dönüştürüldüğü söylenmektedir. Sarayın büyük kısmı 14.yy’a ait ve dış cephesi ise 15.yy’ın yarısına ait olduğu bilinmekte. Saray, günümüzde bir müze olarak faaliyet göstermekte ve gerek sergilenen sanat eserleri ile gerekse ilginç geçmişi ile, Venedik gezilecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken, oldukça turistik bir yapıdır.

Dükler Sarayı,Venedik
Saray Avlusu

Venedik’te konaklayacağınız yere henüz karar vermediyseniz, Venedik’te nerede kalınır ? adlı yazıma göz atarak bölge bölge konaklama tavsiyelerine ve bölgelerin özelliklerine göz atarak konaklayacağınız tesisi çok daha rahat seçebilirsiniz.

Venedik’te bulunan en ideal ve en uygun konaklama birimlerine Booking.com aracılığıyla göz atmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

Dükler Sarayı Hakkında Bilgiler

Dükler Sarayı, Venedik’te bulunan en büyük yapılardan biridir. Bu yüzden, sarayın her yerini gezmek pek kolay değildir. Sarayın en önemli bölümlerini ortalama 1-2 saaatte rahatlıkla gezebilirsiniz. Sarayın mutlaka görülmesi gereken bölümleri ise ;

  • Porta della Carta : Sarayın ana girişi.
  • Ahlar Köprüsü : Sarayın hemen arka tarafında bulunan bu köprü, sarayın en dikkat çeken yerleri arasında.
  • Foscari Arc ve Scala dei Giganti : Sarayın avlusunda bulunmaktadır.
  • Sala del Maggior Consiglio (Büyük Konsey Salonu) : Sarayın en gözde ve en kalabalık yerlerinden biri, diyebilirm.
  • Scala Ord’o (Altın Merdivenler)
  • Sala del Collegio ve Sala del Senato (Üniversite ve Senato Salonu) : Daha çok tabloları ile ön plana çıkan bu bölüm, sarayın kaçırılmaması gereken bölümlerinden biridir.
  • Sala del Consiglio dei Dieci  (Ten Konseyi Odası)
  • Dükler Sarayı Daireleri : İkinci katta bulunan bu dairelere, daire demek aslında biraz zordur. Oldukça küçük odalardan oluşan bu daireler, gerek tarihi mobilyalar gerekse tablolar için ziyaret edilmesi gereken bölümlerdendir.
  • Prigioni (Hapishaneler) : Casanova’nın 1755 yılında yaptığı o efsane kaçış, bu hapishaneden yapıldığı söylenmektedir.
Dükler Sarayı, Venedik
Porta della Carta

Dükler Sarayı‘nı ziyaret için en iyi zaman sabahın erken saatleri ve öğle saatleridir. Öğle saatlerinde turların %90’ı yemek için restoran aramaya başladığında, sarayı çok rahat bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Aksi takdirde saatlerce sıralarda beklemeyi göze almalısınız.

Dükler Sarayı’na nasıl gidilir ? : Saraya, vapurlarla veya su taksileri adı verilen araçlarla ulaşabilirsiniz (San Marco veya Zaccaria duraklarını kullanabilirsiniz). Sarayın bulunduğu meydan (San Marco Meydanı) Venedik’in en bilindik yerlerinden biridir bu yüzden, sarayı çok rahat şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca, meydanda bulunan San Marco Bazilikası‘na da göz atmayı unutmayın.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz