Misi Köyü Nerede – Nasıl Gidilir ? – Kahvaltı Mekanları

Bursa Misi Köyü, bugünkü adıyla gümüştepe mahallesi olarak bilinen, Bursa’nın en doğal ve tarihi köylerinden biri olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Doğal güzelliği, temiz havası ve tarihi renkli evleriyle, piknikçilerin uğrak yeri haline gelmiş, Bursa’da gezilecek yerler listenizde olmasını düşündüğüm en popüler yerlerden biri.

Misi Köyü hikayesi ; MS 183 yılında kurulduğu söylenen köy, Alex adlı bir kesişin yanındaki 100’e yakın hristiyan ile, eskiden ”Mysia” olarak bilinen yere yerleşmesi ile başlıyor. Köy, 1989 yılında kentsel sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmış.

Misi Köyü Bursa
Köy camisi

Köyün en önemli gelir kaynağından biri, Misi şarabı olduğu söylenmekte ve bu şaraplar yörede yetişen aromalı misket üzümünden yapılıyormuş. Ayrıca köyde yer alan Kavacık Sultan Yatırı’nın Müslümanlar için oldukça önemli olduğu söyleniyor. Kavacık Sultan’ın kabrinin, köydeki dağda bir kayanın içinde olduğu rivayet edilmekte. Günümüzde, bölgede bulunan çeşmeden akan suyun, Kavacık Sultan’ın gözyaşları olduğuna inanılır ve burada dilenen dileklerin gerçek olduğu söylenir.

Misi Köyü Bursa
Köy yolları

Misi Köyü’nde Kahvaltı ve Restoran Seçenekleri

Köy kahvaltı ve restoran konusunda zengin bir yer diyebilirim. Özellikle, köyün biraz arka taraflarında bulunan ”Misi Kalesi Kafe Et Mangal” adlı restoran, yemek için en ideal seçeneklerden olabilir. Restoranın içine girmemiş olsam da, köyün manzarasını en iyi buradan seyredebileceğinizi söyleyebilirim.

Misi Köyü Bursa
Köyün en iyi manzaraya sahip yeri, Misi Kalesi

Ayrıca Misi Köyü çay bahçesi olarak bilinen, dere kenarında bulunan oldukça büyük çay bahçesinde, bir şeyler içerek dinlenebilir ve serinleyebilirsiniz. Biraz kalabalık ve gürültülü olmasının yanında gayet güzel bir yer.

Köyü keşfe çıkmayı planlıyorsanız, ”Misi Köyü Etnografya Müzesi” adlı müzeye de bir göz atın derim. Köyün, arka tarafları daha renkli ve sakindir. Birçok kişi köyün arka kısımlarına göz atmak istemese de, köyde en beğeneceğiniz yerler köyün iç kısımları olacaktır.

Köyde piknik yapmayı düşünmüyorsanız, bir gününüzü geçirebileceğiniz yerlerden değildir. Yani, 2-3 saatte köyün tamamını keşfedebilir, bir şeyler yiyebilir ve son olarak çay bahçesinde dinlenebilirsiniz. Bu da, 2-3 saatinizi almayacaktır.

Misi Köyü kahvaltı yerleri ile de oldukça popüler. Bursa’da en iyi kahvaltı yerleri nereler diyecek olursak ?, bana göre, birincis, Bursa’da en beğendiğim köy olan Cumalıkızık Köyü, ikincisi ise, Misi’dir.

Misi Köyü Bursa
Misi deresi girişi

Köy Hakkında Bilgiler

Köyün piknik alanı, genelde giriş kısımlarda dere kenarlarında bulunuyor. Benim gittiğimde (Hafta sonu) muhteşem kalabalık olan bu köyde piknik yapmayı düşünüyorsanız, iyi bir yer kapabilmek için olabildiğince erken gelmenizde yarar var.

Misi Köyü Bursa
Köy camisinin yanı

Köy evlerinin bazıları yerleşim yeri olarak kullanılıyor. Bazısının kapısına ise zincir vurulmuş boş bir şekilde durmakta. Bu yüzden, henüz turizm açısından kendini iyi reklam edememiş bir yer olduğunu söyleyebilirim. Köyün turizmini canlandırabilmek adına, köy kadınları toplanmış ve dernek kurmuş. Bursa’da bazı köyler turistlere, kendilerinden olmayan insanlara pek sıcak bakmıyormuş. Fakat daha sonra turistlerin halkın gelir kapısı olduğunu anladıklarında, bu ön yargılarını kırmışlar anlaşılan.

Misi Köyü Bursa
Misi deresi

Misi Köyü Nerede, Nasıl Gidilir ?

Eski Rum Köyü olarak da bilinen bu köy, şehir merkezine 12 km uzaklıkta bulunuyor. Bu köye araçsız ulaşmak için, önce metro ile ”Acemler Durağı”na gelmeniz gerekiyor. Buradan B-20 otobüslerine binerek 10-15 dakikada köye ulaşabilirsiniz. Konum için tıklayın.

Köy, ulaşım konusunda Bursa’da en zorlandığım yerlerden biriydi. Gerek online olarak detaylı bilginin bulunmaması, gerekse yanlış bilgiler sayesinde köye gelmek için oldukça zorlandım diyebilirim. Gezi sitelerinin bazılarında ”D-20” ile köye ulaşım sağlanıyor denmiş. Fakat bu tamamen yanlıştır. Ayrıca, bazıları ise şehir merkezinden köye ulaşabileceğinizi söylüyor ki, tamamen hayal etmiş. Yani, herhalde şehir merkezinden gidiyordur canım, demiş.

İşin garip yani, sokakta kime sorarsanız sorun, birçok kişinin bu yer hakkında zerre fikri yoktur. Bu yüzden, bu köye ulaşım için önce metrolarla Acemler Durağına daha sonra buradan B-20, (D-20 değil) otobüsleri ile köye ulaşabilirsiniz. Ayrıca, köye araçlarınız ile ulaşmaya çalışıyor ve navigasyon kullanıyorsanız, köyün ismini değil, Gümüştepe Mahallesi’ni aratmanız gerekiyor.

Sonuç olarak bu köy, Bursa’da mutlaka göz atmanızı tavsiye edebileceğim yerlerden. Sıkılmadan 2-3 saatinizi köyde rahatlıkla geçirebiliyorsunuz. Kahvaltı için bu köye gitmeyi planlıyorsanız, biraz erken saatlerde gidin derim. Özellikle hafta sonları köydeki mekanlar süper kalabalık oluyor.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz