Pitti Sarayı

Pitti Sarayı, İtalya’nın en muhteşem şehirlerinden biri olan Floransa’nın en turistik yerlerinden biridir. Floransa’nın en büyük müzesi olarak da kabul edilen bu saray, birçok müze ve galerilerden oluşmaktadır. Tablo koleksiyonları, heykeller,porselen ve diğer sanat eserleri ile Rönesans döneminden eserleri burada bulabilirsiniz. Güneyinde arno nehri ve 3-5 dakika yürüme mesafesinde ise, Floransa’nın en gözde yerlerinden biri olan,Ponte Vecchio (Eski Köprü) bulunmaktadır.

Pitti Sarayı ve Boboli Bahçeleri
Saray Arka Cephe Görünümü

Saray projesine, Filippo Brunelleschi tarafından 15.yy’ın ikinci yarısında başlanmıştır. Fakat Filippo, saray inşaati başlamadan 12 yıl önce, 1458 yılında hayatını kaybetmiştir. Saray, Loca Pitti için yapılmak istenmiştir. Fakat saray inşaati tamamen bitmeden, Pitti hayatını kaybetmiştir (1472).

Floransa’da konaklama için henüz aradığınız oteli bulamadıysanız, Floransa’da nerede kalınır ? adlı yazıma göz atarak şehirdeki en ideal konaklama bölgelerine ve bölgelere göre otel tavsiyelerine göz atabilirsiniz. Floransa’daki en ideal konaklama birimlerine ve fırsat indirimi olan otellere göz atmak için de buraya tıklayabilirsiniz.

Saray yapıldıktan daha sonra, 1550 yılında, Eleonora da Toledo (Büyük Dük Cosimo I de’Medici’nin eşi)’ne satılmıştır.Bu ailenin esas ikamet yeri olan saray, yüzyıllar boyunca çeşitli değişikliklere uğramıştır. 17.yüzyılda sarayın dış cephesi, Giulio ve Alfonzo Parigi tarafından bugünkü haline getirilmiştir.

Pitti Sarayı ve Boboli Bahçeleri
Saray Balkonu

Pitti Sarayı,1860 yılında Savoy mülkiyeti üzerine geçtikten sonra, Boboli Bahçeleri ve diğer binalar, ayrı sanat galerisi ve müzesi olarak saraydan ayrılmıştır.Günümüzde birçok eserlere ev sahipliği yapan saray ve bahçesi, Palatine Galerisi, Modern Sanat Galerisi,Gümüş Müzesi,Porselen Müzesi, Kostüm Galerisi ve Arabalar Müzesi gibi popüler yerlere de ev sahipliği yapmaktadır.

Göz At : Floransa Gezilecek Yerler

Pitti Sarayı ve Boboli Bahçeleri
Sarayın Ön Cephesi

Pitti Sarayı’nda Görülmesi Gereken Yerler

Sarayın en popüler yerlerinden biri,şüphesiz Boboli Bahçeleridir. Ancak Boboli bahçesinden başka,sarayda mutlaka görmeniz gereken birçok önemli müze ve galeriler bulunmaktadır.

Pitti Sarayı ve Boboli Bahçeleri
Pitti Sarayının ön cephesi

1.Palatine Galerisi

Pitti Sarayı‘nın başlangıç galerisi olarak bilinen Palatine Galerisi, Rönesans resimlerinin büyük bir koleksiyonunu içermektedir.Bu galeride yer alan duvar resimleri ve alçı süslemeler barok tarzında yapılmış muhteşem yapıtlardandır. Titian ve Raphael gibi ünlü sanatçıların resimleriyle ünlü bir galeridir.

2.Modern Sanat Galerisi

Bu galeride yer alan birçok eser,Floransa çevresinde toparlanmış eserlerden oluşmaktadır. İtalyan Kraliyet ailesinden kalma birçok sanat eserini ve duvar resimlerini bu galeride bulabilirsiniz.

3.Gümüş Müzesi

Medici Hazinesi olarak da bilinen bu gümüş müzesi,Pitti Sarayı’nın en popüler yerlerindendir. Değerli taşlar koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu müze, 17.yy’da özel Kraliyet daire parçası olarak ayrıntılı fresklerle süslenmiştir. Ayrıca bu müze, daha önceden Alman altın ve gümüş eserlerine de ev sahipliği yapmıştır.

4.Porselen Müzesi

Boboli Bahçelerinde bulunan Porselen Müzesi, 1973 yılında porselen koleksiyonlarını sergilemek için halka açılmıştır.Avrupa’nın en önemli Porselen Fabrikalarının, porselenlerini sergileyen bu müze,Pitti Sarayı‘nın oldukça farklı yerlerinden biridir.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz