Ukrayna’da Gezilecek Yerler | En Turistik 15 Yer

Ukrayna, daha çok kadınları, gece hayatı ve partileri ile akla gelen ülkelerden biri olsa da, tarihi ve turistik yerleri, birbirinden ucuz ve güzel şehirleri ile muhteşem bir gezi rotası oluşturabileceğiniz ülkelerden.

Tabi gezmek istediğiniz şehirlere, turistik ve tarihi yerlere de iyi bir şekilde karar vermenizde de yarar var.

Sadece gece hayatı için bu şehri ziyaret ediyorsanız, ülkedeki herhangi bir şehir, sizin için yeterli olacaktır. Tabi turist trafiğini ve kalabalığı sevmiyorsanız da, Kiev, Liev gibi ülkenin en büyük şehirleri, sizi bunaltabilir. Bu yüzden, Ukrayna’da gezilecek en güzel yerleri, şehirleri, tarihi yapıları ve eşsiz bir gezi rehberini bulabileceğiniz bu yazıdaki tüm şehirlere göz atın deriz.

Ukrayna’da Gezilecek Turistik Şehirler

Ukrayna gezisi için sağlam bir bütçeniz varsa, ülkedeki büyük şehirlerde zaman kaybetmek yerine, henüz yavaş yavaş keşfedilen, tarihi yerleri ve tüm güzellikleri ile eşsiz bir deneyim sunan daha küçük şehirler ile ülke gezisine başlayın.

Bu ülkedeki en ünlü şehirlerden olan Kiev, Lviv ve Odessa gibi şehirler, zaten Türk ve diğer turistlerin akınına uğramış yerlerdir. Tabi ki de bu 3 büyük şehir, ülke gezisinde listenizde olması gereken önemli gezilecek noktalardan. Fakat, ülkede sadece gece hayatı için bir planınız varsa, bu 3 şehri listenizin sonlarına ekleyin.

Gelelim Ukrayna’nın en güzel şehirlerine ;

1.Lviv

Lviv - Ukrayna
Lviv

Lviv, her ne kadar turistik trafiğinin en fazla olduğu yer olarak bilinse de, ülkedeki en güzel şehirlerden biridir.

Bu şehir, Ukrayna’nın kültürel başkenti olarak görüldüğünden, güzel bir kültür gezisi için ilk olarak Lviv’den başlayabilirsiniz. Ülkedeki en batı mimariye sahip Lviv’de yapılacak birçok aktiviteyi bulabileceğiniz gibi, görülecek onlarca önemli noktaları da bulabilirsiniz.

Lviv’in eski kent bölgesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almakta ve birbirinden güzel kiliselere, tarihi yapılara, müzelere ve eşsiz bir atmosfere sahiptir. Bu bölge, şehrin kalbinin attığı yer olarak bilinir ve ilk olarak şehirde görülmesi gereken yerlerdendir.

Ukrayna’nın en ucuz şehri neresi ? diye soracak olursanız, Nikolaev deriz (10 bin dolara ev alabilirsiniz). Fakat turist olarak görülmeye değer KALİTELİ ucuz şehir, Lviv’dir. Tabi ki ülkedeki en ucuz şehir değildir. Fakat, diğer şehirlere nazaran hem gece hayatı hem de konaklama ücretleri bakımından en uygun şehirlerdendir.

Göz At : Lviv’de gezilecek noktalar

Lviv’de nerede kalınır ?

2.Çernivtsi (Chernivtsi)

Çernivtsi Üniversitesi - Ukrayna
Çernivtsi Üniversitesi

Çernivtsi, ülkedeki en az bilinen yerlerden diyebiliriz. Yani Türk turistler tabi ki bu şehri çok önceden keşfetmiş olmasına rağmen, henüz Avrupalı ve diğer turistler arasında süper yaygın bir yer değil.

Zengin Avusturya-Macaristan mimari yapılarına ev sahipliği yaptığından dolayı, ”Küçük Viyana” olarak da bilinmektedir.

Çernivtsi Üniversitesi Binası da UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almakta ve kesinlik görülmeye değer yapılardandır.

Art Nouveau mimarisi ile aranız iyiyse, biraz daha farklı yerleri seviyorsanız Çernivtsi’yi de seveceksiniz.

3.Kiev

Kiev - Ukrayna Gezilecek Yerler Blog
Kiev

Gelelim Ukrayna’nın başkenti ve en meşhur şehrine. Kiev, daha çok gece hayatı, Ukrayna kadınları ve eşsiz partilere ile gündeme gelen bir şehirdir. Burayı ziyaret eden turistlerin %65’lik bir bölümü de, Kiev geceleri ile ilgilenmektedir. Fakat Kiev, gecelerden ibaret değildir.

Birbirinden güzel tarihi yerleri, görkemli kiliseleri ve eklektik mimarisiyle kültür gezisi için en güzel şehirlerden biridir.

Doğu Avrupa’nın en önde gelen şehirlerinden biri olan Kiev, Mağaralar Manastırı ve Sofya Katedrali gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan yapıları ile de ünlüdür. Kiev’i ne amaçla ziyaret ediyorsanız edin, bu iki tarihi yeri listenize mutlaka ekleyin deriz.

Kiev mi ? Lviv mi ? diye soracak olursanız da, biraz daha bütçeli şehir için kesinlikle Lviv deriz. Kiev’de akıl almaz bir turist trafiği var. Lviv’de de var. Fakat biraz daha az sayıda.

Göz At : Kiev’in gezilecek yerleri

Kiev’de nerede kalmalı ?

4.Kharkiv – Harkov

Kharkiv - Harkov Ukrayna
Kharkiv

Harkiv, Kharkiv veya Harkov, gibi 3 isimle de anılan bu şehir, Ukrayna tarihi için büyük öneme sahiptir. Özellikle ülkenin Sovyet Yönetimi altındayken.

Kharkiv‘de yapılacak birçok şey bulabilirsiniz. İster gece hayatı, istersenizde kültür gezisi, aradığınızı bu tarihi şehirde de rahatlıkla bulabilirsiniz.

Bu şehirde de UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi yerleri bulabilirsiniz. Ayrıca bu şehir, sanatseverlerin de çok çabuk sevebileceği güzel bir şehir.

Göz At : Kharkiv’de nerede kalınır ?

5.Odessa

Odessa - Ukrayna Gezi Rehberi
Odessa

Ülkedeki meşhur yerlerden bir diğeri de Odessa‘dır. Gerek gece hayatıyla gerekse tarihi ve turistik noktaları ile, her turistin severek gezebileceği şehirlerden.

Ukraynalı halkın bile, her yaz tatili için tercih ettiği Odessa, birbirinden güzel plajları ile eşsiz bir tatil için en ideal destinasyonlardan. Yerel halkın çoğu, Odessa’nın ülkedeki en güzel şehirlerden biri olarak görmektedir.

Rusya İmparatorluğu’nun ana ticaret merkezi bile olmuş olan bu şehir, sadece plajlardan ibaret değil. Görkemli opera binası, ağaç sıralarının gölgesinde gizlenmiş sokakları, güzel bir gece hayatı ve daha birçok sunduğu güzellikleriyle de turistlerin favori adreslerindendir.

Göz At : Odessa’da nerede kalınır ?

6.Kamaniçe Kalesi

Ukrayna Kamaniçe Kalesi
Kamaniçe Kalesi

Kamyanets-Podilski, daha çok Kamaniçe Kalesi için ziyaret edilen bir yer olsa da, bu şehirde daha gezip görülecek ve yapılacak birçok turistik aktiviteyi de bulabilirsiniz.

Tabi ki şehrin sembolü ve en güzeli olan Kamaniçe, listenizin ilk sırasında olmalı. Bu kale, 14. yüzyılda inşa edilmiş oldukça eski bir yapı. Yüzyıllar boyunca restorasyon ve eklemeler yapılarak günümüzdeki halini almış olan bu devasa yapı, Batı Ukrayna’da yüzyıllarca önemli bir savunma kalesi olarak kullanılmış.

İsminin verdiği çağrışımdan anlaşılacağı üzere kale, bir Polonya Kalesi’dir. Ayrıca kale, Moğol ordularının 13. ve 14. yüzyılda toplam 51 saldırısını püskürtmesiyle de ünlüdür.

Kamyanets-Podilski şehrinde yapılacak en güzel şey ise, hava balonuna binerek şehrin eşsiz manzarasını seyretmektir.

7.Mukaçeve

Mukaçeve
Mukaçeve

Ukrayna’daki tarihi şehirlerden biri olan Mukaçeve, tarihi binaları ve Ukrayna kültürü ile sevilen şehirlerdendir. Bu şehir, Ukrayna’nın diğer şehirlerinde göremeyeceğiniz gelenekleri, kültürü ve Ukrayna halkının yaşam şeklini sunmaktadır.

Gece hayatı çok iyi olmasa da, birkaç canlı mekanı da bulabilirsiniz. Ülkedeki en az bilinen yerlerden olduğundan dolayı da, yeni şehirler keşfetmek isteyenler için en güzel destinasyonlardandır.

Burada, insanları balık avlarken görebilir veya Latorica Nehri’nde çamaşır yıkarken görebilirsiniz.

Şehrin büyüklüğü güzel. İnsanları kibar ve yardımsever. Tabi sizinle oturup dakikalarca ingilizce konuşmalarını beklemeyin. Tek tük sorularınıza cevap verebilecek düzeyde ingilizceye sahip olsalar da, en az yabancı dil konuşulan bir şehirde olacağınızı da unutmayın.

8.Jovkva – Zhovkva

Jovkva - Ukrayna
Jovkva

Lviv’e yakın şehirlerden biri olan Jovkva da, görülmesi gereken şehirlerden biri diyebiliriz. Lviv’e 30 km uzaklıkta bulunan bu şehirde yapacağınız ilk şey, güzel bir şehir haritası almak olmalı. Bu harita ile, eşsiz panorama manzarasını sunan kaleye çok daha rahat gidebilirsiniz.

Stanislaw Zholkovsky adındaki devlet adamı tarafından kurulmuş olan bu şehir, Ukrayna’nın en az bilinen yerlerinden olsa da, son zamanlarda yapılan turizm çalışmaları sayesinde, şehir ziyaretinde düzenli bir artış yaşanmaktadır.

Birkaç kiliseden ve tarihi binalardan oluşan bu küçük şehri, Lviv ziyaretinizden sonra görebilirsiniz. Özellikle görülmesi gereken bir şehir olmasa da, Lviv’den günübirlik turlar ile gidilecek yerler arayanların göz atabileceği bir şehir.

9.Lutsk

Lutsk Kalesi - Ukrayna Gezilecek Yerler
Lutsk

Artan turist trafiği ile dikkat çeken şehirlerden biri olan Lutsk, son zamanlar birçok Türk turistin gece hayatı için tercih ettiği, severek ayrıldığı yerlerden.

Ülkenin kuzeybatısındaki ilk Slav şehri olarak da bilinen Lutsk, Litvanya Krallığı, Polonya Krallığı, Tatarlar ve Rusya İmparatorluğu’nun başkenti olarak bağımsız Ukrayna’ya hizmet etmiş bu şehir, her döneme şahit olmuş tarih dolu şehirlerden.

Lutsk’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Lubart’ın Kalesi kaçmaz. Tarihi 14. yüzyıla kadar giden bu yapı, bu şehirde görülecek tek yer değil. Daha birbirinden eski yapıları, önemli cazibe merkezlerini de bulabilirsiniz. Hızla gelişmekte olan şehirlerden biri olan Lutsk, ülkedeki gezi rotasında olması gereken bir yer.

10.Dnipropetrovsk – DNİPRO

DNİPRO ve Dinyeper Nehri Ukrayna
DNİPRO

Daha çok Dnipro olarak bilinen Dnipropetrovsk, Dinyeper Nehri’nin kenarında bulunan eşsiz güzellikteli şehirlerden biridir. Kiev’e yakın şehirler arasında diyebiliriz. Yani havayolu ile. Kiev’den Dnipro’ya 45 dakikalık uçuş ile rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz.

Dnipro’da 1-2 gün boyunca sıkılmadan gezebileceğiniz cazibe merkezleri ve yapılacak birkaç turistik aktivite bulabilirsiniz.

Dnipro, 18. yüzyılın sonlarına doğru Büyük Catherine tarafından kurulmuş ve eski adıyla da (Dnipropetrovsk) anılan tarihi bir şehir. Menorah Center ile ünlü olan bu şehirde, parklar, kiliseler, bir ada ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

11.Uman

Uman Sofiyivsky Park - Ukrayna
Uman Sofiyivsky Park

Ülkede gidilecek güzel şehirlerden biri olan Uman, Umanka Nehri’nin kıyısında Lviv’e ve Kiev’e yakın şehirlerdendir. Bu iki şehrin tam ortasındaki güzel konumu ile, her iki şehirden de rahatlıkla gidebileceğiniz bir yer.

Turist dostu Uman, kolayca gezilebilecek bir şehir. Yürüyerek hemen hemen tüm önemli noktaları görebiliyorsunuz.

Şehirde kaçırılmaması gereken yerlerden bazıları ise, Rabbi Nachman Sofiyivka Parkı’nın mezarı, şehir merkezindeki dikilitaşlar gibi yerlerdir. Pearl of Love çeşme gösterisini izlemeyi ve günlük pazarlara da göz atmayı unutmayın.

12.Çernigiv

Çernigiv - Ukrayna Gezilecek Yerler
Çernigiv

Ukrayna’nın en eski şehirlerinden biri olan Çernigiv, ülkenin kuzeyindeki kuzeyindeki Desna Nehri’nin kıyısında bulunmaktadır.

Altın kubbeli Aziz Catherine Kilisesi ile ünlü olan bu şehirde çok fazla yapılacak şey olmasa da, görebilecek birçok önemli noktayı bulabilirsiniz. Şehir, güzel Ortaçağ mimarisine sahiptir ve bira sevenler için de güzel yerlerdendir.

Neoklasik mimarisi, güzel bahçeleri ve gölü ile eşsiz bir deneyim sunan 18. yüzyıldan kalma Kachanivka Sarayı’na göz atmayı da unutmayın.

13.Çernobil

Çernobil
Çernobil

Ukrayna’daki gezi rotanıza ekleyebileceğiniz bir diğer yer ise, dramatik geçmişe sahip Çernobil’dir.

1986 yılında binlerce insanın ölümüne yol açan nükleer felaketin alanı olan Çernobil, tarih severler için güzel bir deneyim sunmaktadır.

Çernobil gezinizde, yıkılan binaları, canları için kaçan insanların bıraktığı eşyaları ve çok daha fazlasını göreceksiniz. Çernobil için güzel bir gezi rehberine de ihtiyacınız olacaktır. İlk elden trajedi hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, Çernobil için bu turlar ile bir gezi planı yapmanızı tavsiye ederiz.

Son zamanlarda verilen sözler, yapılan turistik çalışmalar sayesinde önümüzdeki yıllarda süper turistik bir yer haline getirilmesine söz verilmiş olan Çernobil, kısa zaman ülkenin en popüler yerleri arasına kesinlikle girecektir.

14.Ujgorod

Ujgorod - Ukrayna
Ujgorod

Gezi bloglarında çok fazla bahsedilmeyen yerlerden biri olan Ujgorod, Slovakya sınırında ve Macaristan sınırına oldukça yakın olan, Macar ve Rumen nüfusu ile canlı ve şirin bir kasabadır.

Bu kasaba, tarihi 9. yüzyıla kadar uzanan Uzhhorod Kalesi ve 17. yüzyılda yapılmış olan Yunan Katolik Katedrali ile ünlüdür. Bu iki yapı için bile bu kasabayı ziyaret edebilirsiniz.

Kasabada birçok ünlü şarap mahzeni bulunmaktadır. Şaraplar ile aranız iyiyse bu mahzenlere de göz attığınızda emin olun.

15.Yalta

Kırlangıç Yuvası - Yalta
Kırlangıç Yuvası

Ukrayna’da gezilecek önemli noktalardan biri olan Yalta, Karadeniz’e bakan sırlı bir tatil beldesi olarak bilinmektedir.

Kırım’ın bir bölümünü oluşturan bölgelerden birinde bulunduğundan dolayı da, Kırım Yarımadası’nın eşsiz manzarasını görebileceğiniz sahili de burada bulabilirsiniz.

Yalta’da özellikle çocuklu ailelerin sevebileceği en güzel yerler ise, hayvanat bahçesi ve yunuslara ev sahipliği yapan akvaryumdur. Ukrayna halkının bile yaz aylarında tatil destinasyonu için tercih ettiği Yalta, yaz aylarında Ukrayna gezisi yapıyorsanız mutlaka göz atılması gereken bir sahil şehridir.

Yalta’da yapılacak en güzel şeylerden biri de, Darsan Tepesi’ne teleferik ile çıkmaktır. Çıkarken göreceğiniz eşsiz manzaranın yanı sıra, uçurumun kenarındaki Froros Kilisesi’nin çevresinden de şehrin eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.

Ukrayna Gezilecek Yerler Videosu

Ukrayna’da gezilecek yerler, şehirler sadece bu 15 yerden ibaret olmasa da, ülkenin en ünlü yerleri, gezilmesi gereken noktaları ve şehirleri arasında turist trafiğine en fazla sahip olan bu listedekilerden oluşmaktadır. Listeye daha birçok şehir, kasaba ve turistik yerleri de eklemek pekala mümkün.

KONAKLAMA

Hostel rezervasyonu için en popüler sitelerden biri olan Hostelworld, otel için de Booking veya Tripadvisor'a göz atabilirsiniz. Ayrıca Nerede Kalınır Oteller adlı sitede de konaklama konusunda bilgileri ve önerileri bulabilirsiniz.

UÇAK BİLETİ

Uçak bileti için en uygun ve en popüler uçuşları gösteren Skyscanner'a göz atabilirsiniz.

AVRUPA

Avrupa'nın en güzel şehirlerini, gezilecek yerlerini ve konaklama hakkında bilgileri yerelrehber.com ve gezginanne.com adlı sitede bulabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz